27 Ağustos 2012 Pazartesi

EV YAPIMI SALÇA ZAMANI..

Her Şey Zamanında Güzel..
Çok keyifli bir yaz geçiyoruz bu sene...Gerçi okulların açılmasına az kaldı..Tatil bitmek üzere..Bu sene Selimpaşa da yeni dostluklar yeni arkadaşlıklar ve güzellikler yaşadık tüm aile..Dostlarım harıl harıl kışa hazırlık yaptılar..Ben de onlara yardım ettim..İmece usulü yani.O kadar keyifli bir telaş ki..Herkes yerine göre salça, fasulye, barbunya, bamya, patlıcan, şeftali stokladı..Kiler'lerine deepfreez'lerine..
Bana bu keyfi yaşatan sevgili dostlar tekrar teşekkürler..

Kasa kasa Çanakkale domatesleri..Kokularını tarif edemiyorum..İştah kabartan, sulu mu sulu tatlı ekşi nefis bir lezzet..Bu domatesle yapılan yemeğin rengi kokusu lezzeti bir başka..Kışın da keyifli domates çorbaları, sebze yemekleri ve özellikle menemen yemek isterseniz diye söylüyorum sakın üşenmeyin, size kadar yapıverin henüz fırsatınız varken..
Anne usulu kocaman bir tencere, tertemiz kavanozlar, kapaklar hazır edilir..Miktarı siz belirleyin domatesler yıkanır, kabukları bir soyucu ile soyulur.(Mümkünse Victorinox marka çok kolaylık sağlıyor). Küp küp kesilir suyu ile birlikte tencereye aktarılır.(Bazı arkadaşlar rende yapınca sulu olduğunu söylüyor, o yüzden doğramayı tercih ettik )Doğrama işlemi bitince kaynatılır.Biraz zeytinyağı biraz tuz..Sıcakken şişelere aktarılır ve önceden kaynar suda beklemiş sıcak kapakları kapatılır..Olabildiğince sıkıca..Ters çevrilir vakumlanır..İnanılmaz lezzetli ev yapımı salçalarımız serin ve kuru bir yerde saklanır..Bu arada sakın unutmayın soyma ve doğrama biraz vakit alıyor dostlarla müzik eşliğinde salça yapmak rüya gibi hem kolay hem de keyifli..Kış için hazırız artık..
Afiyetler olsun..
Sevgi ile kalın
Tülin






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder