30 Aralık 2013 Pazartesi

YENİ YIL KURABİYESİZ OLMAZ...

Tarçınlı Zencefilli Kurabiye..



Bir koca Yıl daha yaşandı..Zaman nasıl geçti ben anlayamadım.Anlayan varsa bravo.Çok çalıştık, ürettik, yazdık, çizdik.Eğrisi doğrusu geride bırakıp Yeni Yıla Yeni Umutlarla sarıldık.Ben Yeni Yıldan çok umutluyum.Her şeyin farkına vararak, hissederek, düşünerek, anlamaya çalışarak ve doğru seçimleri yaparak başta ailem, güzel ülkem ve tüm dünya için sağlık,huzur, bolluk ve bereket dolu neşeli bir yıl olmasını diliyorum.
Veeee Yeni Yıl Kurabiyesi olmadan hem de mis kokulu tarçınlı zencefilli Yeni Yıl Masası olmaz diyorum.
İnanın çok kolay sakın üşenmeyin.30 dakika içinde evinizi tarçın kokutabilirsiniz. Herkesin hem yaparken hem de yerken keyif alacağı bu tarifi dokuzuncubulut sayfasından uyarladım..
 http://www.dokuzuncubulut.com/index.php/pasta-ve-kurabiye-tarifleri/251-yeniyl-kurabiyeleri.html

Malzemeler

  • 4,5 su bardağı un
  • 1/2 fincan nişasta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı zencefil,1 tatlı kaşığı tarçın,1/4 çay kaşığı karanfil tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Büyük bir cam kasede kuru malzemeleri karıştırın.
İçine çırpılmış yumurtaları ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
Yoğurarak pürüzsüz bir hamur haline getirin.
1 saat buzdolabında dinlendirin.
Unlanmış tezgahta hamurun yarısını merdane ile 3-5 mm incelikte açın.
Dilediğiniz desendeki kalıplarla kesin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
160 derecede önceden ısıtılmış fırında üstleri pembeleşinceye kadar (yaklaşık 15 dak) pişirin.
Pişen kurabiyeleri fırın teli üzerine alın ve soğumaya bırakın.
Hazırladığınız Kurabiyeleri kapalı bir kapta 10-15 gün saklayabilirsiniz.

Afiyetler Olsun..
MUTLU MUTLU ÇOK MUTLU YILLARAAAAAAA..



Çeşit Çeşit Tarçınlı Kurabiyeler
Kurabiyelerimiz Pişmeye Hazır
Dilediğiniz Ebatta ve Desende Kalıp 



 Dilerseniz Biraz daha fazla vakit ayırıp Şeker Hamuru ile kurabiyelerinizi kaplayarak şık hediyelikler de yapabilirsiniz..


HO HO HOOO ..














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder